Kjer so nepremičnine tam smo tudi mi
 
Novice
20
02
2012
V današnjem NEPREMIČNINSKEM INFORMATORJU časopisa FINANCE, je izšel članek o delovanju družbe Digi data. Članek je nastal na osnovi intervjuja, glavnina vprašanj pa se nanaša na pomembnost urejenih nepremičninskih evidenc, predvsem za velike lastnike nepremičnin. V članku je povzeta tudi 20 letna "zgodovina" družbe Digi data in našteti nekateri večji nepremičninski projekti, pri katerih smo aktivno sodelovali.
15
02
2012

ZEMLJIŠČE ZA GRADNJO STAVB je po vrednotenju nepremičnin NAJBOLJ VREDNO ZEMLJIŠČE.
Njegova prodajna cena je lahko tudi 50 krat večja od vrednosti kmetijskega zemljišča na istem območju. Geodetska uprava je podatek o tem, katero zemljišče je namenjeno za gradnjo stavb, dobila od posameznih občin. Pa vendar je na tem mestu potrebno biti zelo pozoren, saj na vseh deklariranih zemljiščih za gradnjo ni mogoče dobiti gradbenega dovoljenja in posledično graditi. Kdaj pa lahko ?
09
02
2012
Vrednost nepremičnine je močno povezana z namensko rabo prostora, ki je določena v občinski prostorskih načrtih (OPN). Mnoge občine so trenutno v fazi sprejemanja novih prostorskih načrtov. Kako se vrednost nepremičnine, ki pade v drugo namensko rabo, lahko drastično spremeni, si preberite v zanimivem članku, ki je izšel v časopisu DELO.
06
02
2012
V aplikaciji Register nepremičnin je od konca prejšnjega tedna možno izpisati vse nepremičnine, ki jih ima posameznik v lasti v obliki obvestila.
27
01
2012
Naša sodelavka mag. Marijana Vugrin bo predavala na 1. dnevih nepravdnega in  izvršilnega prava, 19. in 20. april 2012, Terme Olimia