Kjer so nepremičnine tam smo tudi mi
 
Novice
20
04
2017
Tudi letos (že deveto leto) bodo potekali 9. dnevi stvarnega in zemljiškoknjižnega prava v organizaciji GV Založbe. Lokacija izvedbe seminarja se seli letos na Bled in sicer bo seminar potekal 25. in 26. maja 2017.
 
Že sedmo leto soustvarjamo program tudi zaposleni na Digi dati.
 
Letos na seminarju je vodja prve sekcije z naslovom ZEMLJIŠKA KNJIGA – SPREMINJANJE IN PRIDOBIVANJE PODATKOV naša sodelavka Marijana Vugrin.
Zelo smo vesela, da sta se vabilu, da predavata v sekciji, ki jo vodi naša sodelavka Marijana, odzvali mag. Mateja Kosirnik, vodja Zemljiške knjige v Mariboru in ga. Špela Prodan, sodnica Višjega sodišča v Kopru, ki je edino inštančno sodišče za zemljiškoknjižne zadeve v naši državi. Tako boste lahko iz prve roke izvedeli, kaj se dogaja z vašimi zemljiškoknjižnimi predlogi po oddaji preko aplikacije e-ZK opravila in kašne so najpogostejše »napak«, ki se pojavljajo v predlogih, ki jih vlagate.
 
Poleg tega bi vas opozorila tudi na 3. sekcijo (ki bo potekala v petek 26. maja 2017) z naslovom Misterij gradbene parcele. Sekcijo vodi mag. Tomaž Černe, koordinator projekta Odgovorno do prostora in s tem ena od ključnih oseb na tem področju urejanja prostora. Na vladi se pravkar nahaja »trojček« prostorske zakonodaje (Gradbeni zakon, ZUREP-1, ZAID), ki jo kolega Tomaž dodobra pozna, kakor tudi ostala dva predavatelja v njegovi sekciji (Andrej Mesner in Janko Trobiš). Predavatelj Janko Trobiš prihaja iz okolja lokalne skupnosti in njegov pogled na vsebino nove zakonodaje, bo verjetno zelo zanimiv.
 
 
Program seminarja si lahko ogledate tudi na spletni strani GV založbe.
 
V kolikor vam je vsebina seminarja »pisana na kožo«, se že veselim, da se vidimo na Bledu!